Месец май има особено място в календара на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“.

В ситуация на извънредно положение и строги мерки за изолация нашето училище търси път до всяко дете, ученик, семейство. В името на децата учителите неуморно творят и се трудят. Остават верни на своето призвание да възпитават в ценности, родолюбие и духовност.

През месец май ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“ ще проведе онлайн инициативи, свързани с майските празници и тяхното популяризиране. Готовите дигитални продукти, създадени от нашите ученици, ще може да виждате в раздел  „Майски празници“ и на фейсбук страницата на училището.

 
1 май
– празникът на хората на труда по целия свят;

6 май – денят на българската войнска доблест. На 6 май, отдавайки почит на свети Великомъченик Георги Победоносец, празнуваме и деня на храбростта и празника на българската армия. На този светъл християнски празник всички ние се прекланяме пред нашите предци, защитили правото на българския народ за национално самоопределение, обединение и развитие;

9 май – денят на Европа, посветен на мира и единството в Европа. Денят на победата се чества в Русия, в България се отдава почит на загиналите български и съветски войници през Втората световна война;

11 май –  църквата почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий още от XII в. През Възраждането 11 май се утвърждава като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. Този ден е рожба на волята на формиращото се през Възраждането гражданско общество в границите на поробената българска държав;.

21 май – училищен празник „Нашият чуден свят“;

На 24 май Светите първоучители ни събират отново. Тяхното дело, е големият повод да се гордеем вече повече от 11 века. Затова и празникът на светите братя Кирил и Методий е толкова почитан от българското училище, превърнал се е в негов синоним. Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправи пътя към нашето бъдеще, защото най-сигурната инвестиция на една държава е образованието, защото всичко – и велико, и обикновено – започва от ученическия чин, от Аз, Буки, Веди, от пространството на духа.